Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε λογιστές των Ο.Τ.Α.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε λογιστές των Ο.Τ.Α.

Αρ. Πρωτ. 6287/18.02.2010

Προς Υπουργούς:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Οικονομικών

Σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει με 350 λογιστές, οι οποίοι προσλήφθηκαν στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού ως Λογιστές-Φοροτεχνικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ή κλάδου Οικονομικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός, ότι παρόλο που βασικό προσόν για τον διορισμό τους, σύμφωνα με την προκήρυξη 7/5κ/2003, αποτελούσε η προϋπηρεσία, εντούτοις η προϋπηρεσία που οι ίδιοι απέκτησαν στον ιδιωτικό τομέα, δεν τους αναγνωρίζεται.

Στα κριτήρια για την πρόσληψη των εν λόγω λογιστών, σημαντικό ρόλο είχε η εμπειρία, η οποία μπορούσε να είχε διανυθεί είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό φορέα. Εξαιτίας του διπλογραφικού συστήματος που εφαρμόζεται στους Ο.Τ.Α., απαραίτητη ήταν η στελέχωση με έμπειρους λογιστές-φοροτεχνικούς. Προκύπτει, επομένως ότι η επαγγελματική εμπειρία στην συγκεκριμένη προκήρυξη, ήταν απαραίτητο στοιχείο, παρόλο που αυτή, η εμπειρία δηλαδή,  εν τέλει δεν τους αναγνωρίζεται. Αναπόφευκτα αυτή η εξέλιξη, επιφέρει και αλλαγή στο μισθολογικό κλιμάκιο των παραπάνω εργαζομένων, προκαλώντας αδικίες και δυσμενείς συνέπειες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθενται να προχωρήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία, στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, των λογιστών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού;

Απαντήσεις Υπουργείων